Swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął w rodzinnym domu w Jordanii. Kiedy odkrył, że jest to jego powołanie postanowił swoją pasję przełożyć na zawód, który pokochał. Dlatego też uczył się gotowania pod okiem najlepszych szefów kuchni w Jordanii. Swoją przygodę jako pomoc Szefa Kuchni rozpoczął w restauracji Crown Plaza, która znajduje się nad Morzem Martwym. Przez 3 lata doskonalił swoje umiejętności przygotowania kuchni arabskiej na jak najwyższym poziomie. Następnie pracował jako kucharz w 5* restauracji w Jordanii. Po siedmiu latach wyjechał do Arabii Saudyjskiej zdobywać doświadczenie w restauracji znajdującej się w InterContinental Hotel. Po roku przyjechał do Polski. Pracował w Jordańskiej restauracji Kan Zamaan, która znajduje się w Warszawie.
Pochodzi z Pakistanu, gdzie ukończył studia gastronomiczne. Następnie rozpoczął praktykę zawodową w 5* hotelu w Lahore, gdzie uczył się kuchni arabskiej, indyjskiej jak również sztuki pieczenia w piecu Tandoori. 4 lata temu przyjechał do Polski i od samego początku pracuje w warszawskich restauracjach.
Jest z nami prawie od „zawsze”. Każdy kto przyjdzie do naszej restauracji i trafi w ręce Dorotki będzie zadowolony z każdej minuty spędzonej w Leili.
Nasza Karola jest bardzo energiczną i uśmiechnięta osobą, nikt nie zna lepiej naszych dań jak ona. Każdemu z gości zawsze skrupulatnie opowiada o kuchni bliskiego wschodu.
Oprócz uroku osobistego, jest bardzo pozytywną i uśmiechniętą osobą, wręcz zaraża optymizmem.
LEILA Mezze & Lounge – wyjątkowa restauracja z kuchnią bliskowschodnią
w Warszawie Leila, to więcej niż tylko restauracja,
to połączenie miłości i pasji do gotowania z tradycyjną kuchnią jordańską.